Sectorul Rîșcani, „bogat” în 30 de proiecte de infrastructură. Ceban: Unele din ele sunt realizate, altele sunt în proces

ion_ceban_riscani

În sectorul Rîșcani, în prezent sunt implementare 30 de proiecte de infrastructură. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, lucrările de reabilitare a Parcului de la intersecţia străzilor Dumitru Rîşcanu cu Andrei Saharov (zona Autodromului), sunt pe ultima sută de metri.
În acea zonă sunt mai multe proiecte în derulare.

„Până în prezent în Parcul de la intersecţia străzilor Dumitru Rîşcanu cu Andrei Saharov au fost efectuate următoarele lucrări: amenajate aleile pietonale, instalat sistemul de iluminat, instalat un teren de joacă şi două de fitness, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, instalate mese de tenis, de şah, amenajate locuri de parcare, instalat un grup sanitar și nstalate scaune şi coşuri pentru gunoi. Urmează amenajarea spaţiului verde.

Totodată, pe aleile din parc au fost instalate semne de circulaţie rutieră şi aplicat marcaj rutier. Urmează instalarea unui semafor mobil”, a declarat Ceban.

Edilul spune că scopul acestor acţiuni este informarea copiilor despre regulile de circulaţie şi securitatea în traficul rutier. Mai mult, periodic poliţia rutieră va organiza lecţii în acest sens, chiar în parc.

Proiectul a fost realizat cu suportul orașului Mannheim, Germania, înfrățit cu Chișinăul.

Amintim că în prezent sunt efectuate lucrări de reabilitare şi în Parcul Dumitru Rîşcanu din strada Braniştii.

Logo_MAN_CEBAN