Ședința de judecată, unde Primăria Chișinău ar putea să piardă 17 milioane de lei, amânată pentru marți

ion_ceban_curtea_de_apel

Ședința Curții de Apel Chișinău a fost amânată pentru data de 9 februarie. Potrivit primarului general Ion Ceban, marți, judecătorii vor examina cererea de revizuire depusă de Primăria Municipiului Chișinău.

Edilul spune că prin care se solicită anularea hotărârilor de judecată anterioare prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți”.

Amintim că în anul 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate.
Peste 8 ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, ulterior menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău s-a dispus încasarea banilor.

În cazul în care cererea Primăriei va fi respinsă de către judecătorii Curții Apel Chișinău, municipalitatea va trebui să achite circa 17 milioane de lei unei companii în faliment și care este de fapt una „FANTOMĂ”, iar timp de un deceniu nu mai este activă.

Logo_MAN_CEBAN