Start imaginii de poveste: Inaugurarea bradului în centrul Capitalei

craciun_2020 (10)

Pomul de Crăciun este inaugurat în aceste momente în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Capitală.

Cu ocazia deschiderii sărbătorilor de iarnă, Primăria Capitalei organizează și un program distractiv pentru copii, transmite Noi.md.La eveniment participă și primarul Ion Ceban, alături de soția sa.

“Sărbătorile vin. Haideți să aprindem acest brad de sărbătoare. Vă e frig? În acest an, pentru prima dată, am întrebat copiii dacă ei vor să vadă și au răbdare pentru acest moment superb. Mulțumit tuturor celor care ne-au ajutat”, a declarat Ceban pe scena din PMAN.

La eveniment este prezent și ministrul Educației, Corneliu Popovici: “Vă salut pe toți. Sărbători fericite”. În centrul Capitalei, mulțimea de oameni nu s-a lăsat speriată de frig și se bucură de venirea sărbătorilor de brad, distrînduse la inaugurarea pomului de Crăciun.

”În acest an, am consolidat eforturile cu Președinția, Parlamentul, Guvernul și Primăria Chișinău, pentru a organiza o sărbătoare de neuitat. Eu cred că am reușit împreună cu artiștii, colectivele de copii dar și cei prezenți în piață, să creem o adevărată poveste de iarnă. Mulțumesc pentru efortul depus și munca celor mai talentate doamne, care au reușit în timp record să realizeze această feerie, este vorba de Lidia Panfil și Elena Guțu. La fel mulțumesc, prezentatorului Andrei Porubin. Copiii sînt cei care ne vor judeca într-un final cum am organizat evenimentul, dar eu cred că bine, constat asta după fericirea din ochii lor și faptul că au rezistat pînă la închiderea evenimentului, chiar dacă era frig”, a scris edilul capitalei într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Ceban, surprizele în centrul Chișinăului, dar și în sectoarele orașului vor continua pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă. 

Începînd cu ora 18:00, va fi inaugurat orășelul „Lumea copiilor”, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (ora 19:00) va fi deschis „Christmas Village”.

pentru_md