Stop fals! Ceban:„Călătoria cu maxi-taxi în suburbii va costa între 6 și 12 lei”

ion_ceban_transport

Majorarea tarifelor la transportul public, deși a fost o măsură necesară, a devenit un motiv pentru presa afiliată guvernării de a manipula cu opinia publică. Întru evitarea dezinformării, primarul general, Ion Ceban, a venit cu precizări referitor la costul unei călătorii atât în raza capitalei, cât și în suburbii.

„În ceea ce ține de vehicularea prețului de 12 lei pentru maxi-taxi. Raza orașului, sectoarele Rîșcani, Buiucani, Centru, Ciocana, Botanica – 6 lei, exact ca și transportul public. Ceea ce este înafara orașului, către suburbii, nu este vorba despre 12 lei, este vorba de 40 bănuți vehicul/km, în funcție de traseu și kilometraj. În mare măsură poate rămâne 6,7,8 lei. Astăzi, de exemplu, până la Vadul lui Vodă e 10 lei. Nu mai mult de 12 lei, asta s-a menționat. Să nu existe interpretări eronate în acest sens”, a declarat edilul.

Reamintim, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public, fiind anunțată o majorare a tarifelor la călătoria în transportul public de la 2 lei cu troleibuzul, și 3 lei cu autobuzul și microbuzul, până la șase lei la aceste mijloace de transport, cu începere din 1 iulie.

pentru_md