Strada Tighina din Capitală, nou-nouță după reparații capitale

ion_ceban_tigina

Strada Tighina din centrul istoric al Capitalei a fost reabilitată capital în cadrul unor lucrări de calitate ce au durat un an și jumătate. După un proces complex de reparații, acum, pe ultima sută de metri, are loc aplicarea marcajului rutier cu material bicomponent, instalarea indicatoarelor și amenajarea spațiilor verzi.

”Artera este una dintre cele trei străzi din centrul istoric al Capitalei, unde lucrările de reabilitare au fost complexe și au vizat reconstrucția sistemului rutier, începând cu schimbarea fundației drumului, până la aplicarea unui nou înveliș asfaltic pe întreaga suprafață carosabilă. În același timp, pe toată lungimea străzii care este de 1,6 km, au fost reparate toate trotuarele de-a lungul străzii, modernizat în totalitate iluminatul stradal, canalizarea pluvială și amenajate locuri de parcare”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Strada Tighina a intrat în reparație capitală la sfârșitul lunii martie 2022.

”Valoarea lucrărilor pe strada Tighina este de aproximativ trei milioane de euro. Lucrările de au fost realizate de Primăria Chișinău în cadrul Pachetului II al Proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, cu finanțare de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD”, a mai adăugat Ion Ceban.

În prezent, continuă lucrările de reparație capitală a celorlalte două străzi, care vor fi finalizate în curând. Este vorba despre str. 31 August 1989 și str. Alexandru cel Bun, pe ultima arteră lucrările fiind aproape de final urmând să fie aplicat doar marcajul rutier în zonele noi de parcare.

Logo_MAN_CEBAN