Toate subdiviziunile primăriei sunt în alertă maximă, gata să intervină, în contextului codului portocaliu de ninsori

ion_ceban_shedinta_celul

Autoritățile publice locale sunt gata să intervină în caz de ninsori abundente. Astfel, toate serviciile municipale sunt în regim de alertă. Primarul general Ion Ceban a venit cu un îndemn către toți locuitorii capitalei nu își parcheze automobilele sub copaci și să nu blocheze accesul în curțile de bloc.

În acest sens, serviciile municipale au fost convocate în ședința Celulei de Criză pentru situații de urgență, în contextul avertismentelor de schimbare bruscă a vremii şi emitere a codului portocaliu de cădere a precipitațiilor abundente.

Ceban a solicitat serviciilor municipale, implicate în procesul de deszăpezire, să intervină, dacă va fi necesar și pe parcursul nopții și zilei de 06 februarie, pentru a preveni formarea poleiului pe străzi și trotuare.

„Rog ca toate subdiviziunile să fie în alertă maximă. Acolo unde va fi necesar, să se intervină imediat, aşa ca mâine, să nu avem un oraş paralizat. Locuitorii capitalei sunt atenționați să nu îşi parcheze automobilele sub copaci. Solicit ca accesul în curţile de bloc să nu fie blocate, pentru ca serviciile responsabile să poată interveni în timp util. Fiecare trebuie să fie responsabil de domeniul său”, a declarat edilul în cadrul ședinței.

Astfel, în caz de necesitate, Î.M. Regia „Exdrupo” va interveni în forță pe toate arterele capitalei, începând cu această noapte, cu 55 de autospeciale la curățarea zăpezii, pentru evitarea formării poleiului. De cealaltă parte, Regia Locativ-comunală și amenajare va acționa de la primele ore ale dimineții, prin împrăștierea materialului antiderapant în curțile de blocuri, trotuare, în preajma stațiilor de așteptare a transportului public şi în preajma trecerilor subterane. În acest scop, în stoc sunt 840 de tone de sare şi 20 de tone de soluție lichidă.

În același timp, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va mobiliza angajații și cele 9 unități de tehnică din dotare pentru deszăpezirea aleilor principale din sectoare capitalei, în parcuri și scuaruri.

Pe această cale, autoritățile administrației publice locale fac apel către cetățeni de a prudenți, în contextul avertismentelor de cădere a precipitațiilor şi formare a poleiului. În caz de înregistrare a situațiilor problematice, în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

pentru_md