Trafic reorganizat pe viaductul ce leagă Botanica și Centru. O bandă va fi dedicată exclusiv transportului public

IMG_20230523_174416_536

Traficul va fi reorganizat pe viaductul ce leagă sectoarele Botanica și Centru, acolo unde sunt marcate benzi separate pentru troleibuze și autobuze. Astfel, transportul public va circula exclusiv pe banda sa, iar pentru celelalte vehicule traficul va fi efectuat pe alte trei benzi. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de pe o rețea socială.

Primarul susține că marcajul a fost aplicat, după ce, timp de câteva săptămâni, viaductul a fost supus unei reabilitări.

”Carosabilul a fost supus mai multor lucrări de reparație curentă, pregătindu-l pentru așternerea tratamentului bituminos Slurry Seal, acțiuni care continuă și în prezent pe sensul de deplasare spre Centru. Ulterior, acestor acțiuni va fi supusă și str. Ciuflea, pentru a îmbunătăți calitatea circulației rutiere din direcţia Botanica spre Centru”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că pentru a îmbunătăți serviciile de transport public, în anul 2020 au început a fi aplicate, în premieră, benzile dedicate autobuzelor și troleibuzelor. Acestea fac legătura între sectoarele orașului și au ca scop să faciliteze majorarea vitezei de deplasare a transportului public și transportarea călătorilor în timp util.

”Primele benzi au fost marcate pe străzile Alexandr Pușkin, Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase, și Grigore Vieru. Alte străzi au fost marcate în anul 2022: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Renașterii Naționale și Bogdan Voievod, iar în prezent Viaductul. Astfel că în prezent avem 9 străzi cu benzi dedicate”, a mai precizat Ion Ceban.

Potrivit edilului, benzile dedicate urmează a fi extinse pe străzile Gheorghe Asachi, Alexei Mateevici, Alba Iulia, Iuri Gagarin, Constantin Negruzzi, Ciuflea, Constantin Tănase, Vasile Alecsandri, Alecu Russo și Mircea cel Bătrân.

Logo_MAN_CEBAN