Transportul se modernizează nu doar prin unități de transport. În ianuarie taxarea electronică, testată de MasterCard şi VISA în autobuzele din capitală

ion_ceban_electro_tichetare

Proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal a fost discutat în cadrul comisiei creată în acest sens, iar în prezent este pregătit pachetul de documente pentru ca, companiile selectate să înceapă conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

Edilul a punctat că în acest sens a semnat o dispoziție, iar testarea va începe din ianuarie 2021 şi va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA.

„Astfel, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor testa proiectul-pilot pe câte una sau două rute de troleibuz și tot atâtea rute de autobuz și vor monitoriza până la 6 luni procesul de funcționare al sistemului testat”, a declarat Ceban.

Iniţial, 2-3 luni sistemul de taxare electronică va fi implementat (va fi instalat echipamentul electronic, instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport). Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni.

Ion Ceban a menționat că companiile care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

Logo_MAN_CEBAN