Trei dintr-o lovitură. Ion Ceban, despre ce străzi mega importante intră în reparație

ion_ceban_drum

Strada Alexandru cel Bun a intrat de azi în reparație, în următoarele zile pe strada Tighina se va începe reabilitarea, iar la început de aprilie pe 31 August se vor începe lucrările de reparație. Cu acest anunț a venit primarul general Ion Ceban

Conform contractului, lucrările urmează a fi realizate timp de 18 luni și prevăd reabilitarea străzilor, implementarea unui sistem integrat de parcări stradale și a infrastructurii aferente, dar și modernizarea iluminatului stradal.

Lucrările de reparație se vor executa pe tronsoane, pentru a reduce la minimum disconfortul cauzat locuitorilor din zonele șantierelor, dar și pentru ceilalți chișinăuieni și vizitatori ai orașului.


Sunt 3 străzi din centrul capitalei care sunt parte a Pachetului II al proiectului
”Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.
Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane Euro.
În contextul desfășurării lucrărilor ample de reabilitare a carosabilului pe aceste străzi, ne cerem scuze pentru impedimentele de circulație.
Este necesară intervenția, deoarece aceste străzi și trotuare nu au fost reparate niciodată”, a punctat Ceban.

Anterior, în cadrul aceluiași Pachet II, pe aceste străzi am executat lucrări de reabilitare a rețelelor subterane de apeduct și canalizare, finanțarea fiind asigurată de partea de contribuție a municipalității, care a alocat în acest scop 9,5 milioane Euro.

Logo_MAN_CEBAN