Vrea să dea un nou suflu start-Up-urilor din Chișinău. Cu ce ideii vine Ion Ceban de la Valencia

ion_ceban_insomnia

La Valencia, primarul general Ion Ceban a vizitat Acceleratorul pentru start-Up—uri, Insomnnia. Potrivit edilului, acesta este un hub de inovare specializat în accelerarea și incubarea de proiecte – și poseda bază tehnologică dezvoltata prin acorduri cu companii mari care oferă asistenta privind cele mai recente inovații în diferite proiecte de afaceri.

„Astfel de modele vrem să aducem și acasă la Chișinău. Mulți dintre cetățenii noștri ar putea iniția o afacere fiind susținuți de către specialiști și consultanți care pot fi conectați la Universități, investitori și fonduri. Ne propunem să identificăm spații pentru astfel de Hub-uri care ar aduna doritorii de a se învăța să lanseze afaceri în diverse domenii.

Astfel de modele sunt în multe orașe și capitale, care pot fi replicate și la noi.
Ne propunem să semnăm un acord cu Insomnnia Accelerator pentru preluarea de bune practici în domeniu în crearea și funcționarea a astfel de Hub-uri de inovații si start-Up-uri”, a precizat Ceban.

De menționat că săptămâna trecută la Chișinău edilul a lansat și Programul municipal pilot „Start-Up pentru tineri și migranți” care la fel este o platformă de susținere financiară din partea Primăriei Chișinău în inițierea afacerilor.

Logo_MAN_CEBAN