Ziua comemorării celor căzuți în Războiul din Afganistan. Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

ion_ceban_afganistan

Astăzi sunt comemorați cei căzuți în războiul din Afganistan, încheiat acum 35 de ani. La monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt au avut loc tradiționalele depuneri de flori, acolo unde au participat conducerea Primăriei Chișinău și reprezentanții subdiviziunilor municipale.

„Primăria Chișinău transmite condoleanțe familiilor care au rămas fără cei apropiați. Sănătate tuturor celor care au rămas în viață și ne dorim pace în toată lumea”, se arată într-un mesaj transmis de primarul Capitalei, Ion Ceban.

De asemenea, astăzi este susținut și un miting de comemorare la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Râșcani al Capitalei.

Amintim că, la Războiul din Afganistan, conflict ce a durat un deceniu, între 1979 și 1989, au participat 12.500 de cetățeni moldoveni, dintre care aproximativ 700 au fost răniți, iar 301 au căzut pe câmpul de luptă.

„Memoria va rămâne mereu vie. Primăria Chișinău oferă suport organizațiilor de veterani din Chișinău”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN