Ceban: „Municipiul Chișinău are nevoie de Poliție locală”

politia

Capitala are nevoie de poliție municipală, pentru ca autoritățile locale să gestioneze problemele și situațiile excepționale din oraș în termeni operativi. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, specificând că a solicitat acest lucru anterior și din partea guvernării.

„Municipiul Chişinău are nevoie de Poliţie locală. În acest sens, anterior, am transmis și o scrisoare oficială către autoritățile centrale. Mulțumesc oamenilor legii care în aceste zile ne-au ajutat în ceea ce privește intervenția autospecialelor pe străzi. Totuși, acțiunile noastre ar fi mult mai eficiente, dacă Primăria Chișinău, orașul ar avea poliție municipală. Astfel am reuși să fim mai operativi în situațiile excepționale şi am cunoaște problemele localnicilor din interior și de la fața locului”, declară edilul.

Totodată, Ceban a enumerat mai multe aspecte importante în buna gestionare a orașului de care ar fi responsabilă poliția municipală și care ar asigura securitatea cetățenilor. Astfel, după părerea edilului, Chişinăul necesită poliție municipală pentru organizarea unui centru de monitorizare non-stop a străzilor, a curților de blocuri, a traficului rutier, parcărilor neregulamentare, comerțului ilegal, actelor de huliganism și altele. În acest sens, Ion Ceban, declară că autoritățile locale din orașul Cluj sunt pregătite să ofere sprijinul necesar.

„Un exemplu în acest sens am văzut în România. Cei de la Primăria Cluj sunt gata să ne ofere tot suportul și logistica în acest sens. Până atunci, rog în continuare poliția să intervină în toate locațiile unde oamenii se adună de sărbători, mai ales în centrul orașului unde avem amenajate 4 zone mari. Mă refer la Scuarul Catedralei Mitropolitane, Piața Marii Adunări Naționale, Scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieşu”, Scuarul din preajma Palatului Național „Nicolae Sulac”, a declarat Ceban.

În context, edilul a solicitat și agenților economici care participă la târgurile amenajate în sectoarele capitalei, să fie responsabili și să presteze servicii de calitate cetățenilor, conform angajamentelor luate.

Logo_MAN_CEBAN