Proiectele de infrastructură în Chișinău continuă să fie realizate. Ceban: Lucru nu așteaptă. Avem licitații în desfășurare, avem construcții la care se lucrează

ion_ceban_intersectia

Chiar dacă Chișinăul are presiune din cazul numărul mare de refugiați, proiectele de infrastructură din capitală continuă, spune responsabilii de la primărie.

În cadrul ședinței de astăzi, viceprimarul Ilie Ceban a prezentat câteva proiecte care sunt în desfășurare.

„Lucrăm la breteaua care se amenajează pe Calea Orheiului – Studenților. Am rezolvat unele probleme ce ține de amenajare. Urmează să fie reinstalată stația pentru transportul public, au fost înlocuiți pilonii, au fost instalat un alt semafor. Toate problemele au fost identificate.

Au fost inițiat un alt proiect, amenajarea străzii 27 martie din sectorul Buiucani. Exdrupo a inițiat procesul de înlocuire a bordurilor și înlocuire a asfaltului, odată vremea bună. Va fi o nouă conexiune a sectorului Buiucani sectorul de jos cu cel de sus.

Toate proiectele care sunt preconizate pentru anul curent sunt la diferite etape de execuție. Unele licitații sunt la etapele de evaluare, altele sunt la etapa de lansare, or au fost pregătite proiectele de execuție. Continuă amenajarea trotuarului de pe Burebista, continuă amenajarea parcului Dmitri Rișcanu, unde se vor anihilate toate gafele. Sunt procese de lucru amenajate în astfel, parcurs să nu creeze probleme. În preajma parcului Dumitru Rișcanu ne propunem să reparăm căile de acces de la Tudor Vladimirescu până la acest parc, inclusiv și reabilitarea iluminatului”, a declarat viceprimarul.

Viceprimarul Ilie Ceban a solicitat o analiză a impactului scumpirilor a materialelor de construcție, dar și unor piese de schimb, dar și importuri de unități. La rândul său, primarul Ion Ceban a cerut ca o concentrație specială să fie făcută și pe plombarea străzilor din capitală.

Logo_MAN_CEBAN