Ion Ceban: La ziua de astăzi, noi am amânat plățile pe proiecte, ca să putem achita salariile la oameni. PAS ne îngroapă cu totul

ion_ceban_pas

Primăria Chișinău încearcă să economisească și să amâne zeci de plăți pe diferite proiecte, ca să poată să achite salariile la profesori, medici, dar și alte mii de persoane care lucrează în serviciul public. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la tribuna CMC.

„Nu este vorba de economie. Nu este vorba de economie, dar despre o politică socială orientată. Pentru cei care interpretează, cei care nu sunt de profil economic și financiar, rog să fie foarte corecți în acest sens, la expunere. Noi de mai mult timp am oprit toate plățile, inclusiv pentru proiectele investiționale, pentru ca să reținem banii pentru salarii și mentenanță. Deficitul bugetar este unul enorm la ziua de azi. Primăria, practic, cu mici excepții, a oprit orice ține de achitare, inclusiv, a lucrărilor deja efectuate, cu angajamentul că le va achita pentru anul viitor pentru luna martie sau aprilie.

Nu avem nicio prognoză clară cât va costa gazul și electricitatea la iarnă. Noi am îngropat 700 de milioane de lei în pământ pentru că PAS sunt mândri. Astăzi avem un minus în buget de 400 de milioane de lei, în raport cu anul trecut. Aceștia din PAS ne îngroapă de vii. Și ca autoritate locală și ca oameni și ca cetățeni. Ei nu se bagă doar în buzunarul bugetului municipal, dar și în buzunarul fiecărui cetățean”, a declarat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN