Colectarea deșeurilor din capitală, mai modernă. Ceban: Municipalitatea va achiziționa 30 de autospeciale noi

ion_ceban_deseurilor

Municipalitatea va achiziționa cel mai mare lot de autospeciale pentru evacuarea și transportarea deșeurilor în cadrul Î. M. Regia „Autosalubritate” parte a proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de 30 de autospeciale noi.

Edilul spune că achiziția celor 30 de autospeciale moderne este unul dintre cele mai mari loturi de achiziție nu doar din Chișinău, dar din întreaga țară.

„Acestea vor contribui la creșterea eficienței și a calității serviciilor de gestionare a deșeurilor, la reducerea costurilor, precum și la îmbunătățirea calității acestui serviciu.

Municipalitatea implementează activ mai multe segmente din managementul deșeurilor, printre care acordul recent cu operatorul de sortare a deșeurilor, care sortează tot volumul de deșeuri transportat de Regia Autosalubritate.
Menționăm aici și achiziționarea a 3000 de containere, a autospecialelor cu încărcare laterală, a cap tractoarelor, construcția stației de tratare a levigatului.

Salut semnarea contractului cu Compania SC GRADINARIU IMPORT EXPORT SRL, care a fost desemnată învingătoare în urma licitației desfășurate pe platforma electronică de achiziții BERD.

Autospecialele pe șasiu de model RENAULT vor fi dotate și cu tehnologii avansate, care vor permite colectarea mai multor date ce țin de operarea și performanțele autospecialelor. Acestea sunt dotate cu sisteme de navigare și sisteme de protecție a operatorilor, grație cărora vor fi utilizate mai eficient”, a declarat edilul.

Ceban subliniază că perioada de livrare a autogunoierelor este de 12 luni din data semnării contractului.

Suma achiziției este de peste 3 milioane 500 de mii de euro, aproximativ 70 de milioane de lei.

Achiziționarea acestor 30 de autospeciale noi face parte din proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de mun. Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).

Logo_MAN_CEBAN