În municipiul Chişinău sunt 159 de grădinițe, majoritatea cărora dintre care trebuie renovate şi modernizate.
În anii de independență au fost lichidate 83 de grădinițe, fapt care a determinat agravarea crizei locurilor în grădinițe. Astfel, a fost aplicată încă o lovitură asupra familiilor tinere.
În următorii 4 ani vom repara capital 80 de grădinițe și vom da în exploatare 20 de grădinițe noi și 100 de grupe noi, inclusiv de creșă, deoarece astăzi mulși copii nu sunt admiși pînă la vîrsta de 3 ani.
Vom evalua eficiența cheltuirii celor 763 milioane lei, care se alocă anual pentru întreținerea grădinițelor. Credem că acești bani pot fi cheltuiți mai calitativ pentru beneficiarii finali – adică pentru copii.
Ne vom preocupa de calitatea alimentației copiilor. Vom elabora un program de modernizare a grădinițelor, care va porni de la cele mai problematice instituții. Vom continua să implementa procedura de înscriere online la grădinițe și o vom îmbunătăți.
Mai avem în vizor și parteneriatul public-privat în privința înființării grădinițelor la parterul blocurilor locative noi, care pot să fie și private dar vor fi întreținute de municipiu.
Toată intervenția municipalității atît la nivel de oraș cît și la nivel de suburbii în aceea ce țin de parteneriatele public-private, dar și reîntoarcerea și construcția de grădinițe noi va fi un obiectiv prioritar pentru noi. Copii trebuie să aibă un mediu confortabil, iar părinții trebuie să știe că copii pot și vor fi înscriși la grădiniță.
Scopul nostru aici este ca toți copii din Chișinău să aibă parte de condiții bune și foarte bune în grădinițe. Și părinții să muncească liniștiți. Grija față de copii este cea mai bună investiție în viitorul nostru, viitorul Chișinăului și țării.