Ceban: Vom crea o singură bază de date a beneficiarilor de compensații și alocații și vom exclude birocrația din sistem.

ion_ceban_social

Candidatul pentru funcția de primar al capitalei anunță că va simplifica procedura de acordare a compensațiilor, dar și a tuturor ajutoarelor materiale. Ion Ceban promite să lanseze un șir de programe de susținere a persoanelor de vîrsta a treia.

”Pentru fiecare categorie de oameni avem deja unele programe lansate. Este vorba despre compensarea a 40 la sută din cheltuielile pentru încălzire în perioada rece a anului. La fel vom insista să fie abrogată legea 303, care jecmănește cetățeanul, obligînd-ul să plătească pentru apa pe care nu o consumă” , a spus Ceban, subliniind că procedura de obținere a compensațiilor va fi simplificată, iar pensionarii, dar și alte categorii de cetățeni nu vor mai avea de trecut atîtea filtre birocratice.

”Consiliul municipal aprobă regulamente și alocă resurse, iar restul misiunii revine executivului. Vom încerca să îmbunătățim procedurile și să eliminăm birocrația, care impune oamenii să umble pe la toate instituțiile cu setul de acte, mai ales cei nevoiași. Soluția mea este una foarte simplă: vom face o bază de date care va integra toate serviciile – cel de asistență socială, cel al fondului locativ și primăria, astfel într-un an de zile vom exclude toată birocrația.”, a precizat Ion Ceban.

Candidatul la funcția de primar general a reiterat că pentru persoanele de vîrsta a treia funcționează programele de protezare dentară și oculară gratuită, care vor fi extinse.

”Am extins numărul de beneficiari de compensație pentru călătoria în transportul public: am inclus persoanele nevoiașe, medicii, pedagogii, dar și persoanele cu nevoi speciale și veteranii, inclusiv cei ai structurilor de forță. În total este vorba despre 77 de mii de oameni. Sunt sume enorme alocate, dar trebuie să ajungem la fiecare. Vom face tot posibilul ca să venim cît mai aproape de fiecare cetățean și să le asigurăm aceste servicii, inclusiv acoperite de către municipalitate.”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN