Ion Ceban a prezentat un nou concept al serviciului de alimentare a persoanelor nevoiașe

ion_ceban_social_

Candidatul pentru funcția de primar al capitalei a anunțat că, în calitate de primar general, își propune în cei patru ani de mandat să creeze cantine sociale moderne în toate sectoarele orașului și în suburbii. 

Ion Ceban a prezentat imagini video impresionante cum vor arăta cantinele sociale moderne.

Avem mulți oameni care sunt mai triști ca noi și au venituri mici sau nu le au deloc. Este regretabil că statul, dar și municipalitatea încă nu pot asigura un nivel mai bun pentru susținerea persoanelor nevoiașe, dar și programe speciale în acest sens. În municipiul Chișinău nu există cantine sociale înființate de administrația publică locală. Cred că este o scăpare gravă.”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău a amintit că ideea organizării cantinelor sociale aparține fracțiunii pe care a condus-o în ultimii patru ani în CMC. La propunerea consilierilor socialiști a fost majorată alocația zilnică pentru fiecare beneficiar pînă la 28 de lei și a fost majorat numărul beneficiarilor: de la 700 la 1200 de oameni zilnic.

Îmi pare rău că oamenii nu-și pot permite minimul necesar, începînd de la alimentație, haine, încălțăminte, achitarea serviciilor și alte necesități. În ultimii patru ani am inițiat multe programe pentru susținerea acestei categorii de cetățeni, dar încă nu acoperim toate cele necesare.”, a declarat candidatul.

În Chișinău activează cinci agenți economici în acest domeniu, iar Ion Ceban își propune, în calitate de primar general, să extindă acest serviciu. În următorii patru ani, în fiecare sector al capitalei şi în suburbii primăria va constitui cantine sociale moderne. Pentru construcția lor vor fi încheiate parteneriate externe, dar şi publice-private locale.

Am luptat întotdeauna pentru astfel de programe ca să fim mai aproape de acești oameni indiferent de vîrsta lor sau situația materială. Vom tripla numărul de beneficiari de prînzuri gratuite, la prima etapă. Ulterior, această cifră va crește de la an la an, până când toţi cei care au nevoie de acest serviciu vor avea acces la el. Alocația zilnică pentru prânzul unei persoane nevoiașe va fi dublată de la an la an, iar alimentarea la cantinele sociale va fi permanentă. Vom crea aceste cantine și cu suportul municipalității nu doar a agenților economici și vom vedea și modalitatea de a crea parteneriate public-private în acest sens, atît la nivel de oraș, cît și la nivel de suburbii. Vrem să fim alături de fiecare chișinăuian. Chișinăul este pentru toți, Chișinăul este pentru tine! ”,  a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN