Bugetul municipal pentru 2021, în mâinele CMC-ului. Ion Ceban: Eu cred că există suficientă maturitate politică pe lângă declarațiile „tari” expuse de către unii

ion_ceban_despre_budget

Va avea sau nu va avea capitala buget pentru 2021? Acest lucru depinde de Consiliul Municipal Chișinău, care urmează să voteze astăzi proiectul.

Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, mai multe proiecte decisive sunt pe agenda ședinței CMC, ce au ca scop dezvoltarea municipalității.

„Proiectul cu privire la Buget pentru anul 2021, ajustarea taxelor locale, dar și alte subiecte care vin să îmbunătățească lucrurile în capitală. Toate propunerile parvenite de la fiecare fracțiune se regăsesc în proiectele expuse astăzi, care au fost dezbătute și prezentate pe larg, pentru prima dată într-o astfel de formulă”, a declarat edilul.

Primarul spune că executivul a venit cu o abordare constructivă și utilă pentru toți locuitorii atât din oraș cât și suburbii.

„Eu cred că există suficientă maturitate politică pe lângă declarațiile „tari” expuse, care ar permite să dezvoltăm capitala pe exemplul anului 2020 fiind un început bun pentru Chișinău.
Putem merge în continuare fără un buget aprobat, doar că acest lucru trebuie să fie unul asumat în fața cetățenilor și doar ei să ne judece atunci când nu vor putea fi făcute anumite investiții pe care cu toții le așteaptă”, a precizat primarul.

Ceban a punctat că au fost identificate surse financiare, care ar permite să ofere ajutor material unic angajaților primăriei și subdiviziunilor la final de an.

„Propunerea urmează să fie inclusă în ordinea de zi de astăzi pentru a reuși să realizăm toate procedurile”, a subliniat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN