A lăsat politica într-o parte și se ocupă de oraș”: Ion Ceban, comparat cu primarul Moscovei

ion_ceban_despre_sobeanin

Mulți locuitori ai Chișinăului observă activitatea activă a primarului general Ion Ceban pentru reabilitarea orașului, precum și primele rezultate ale acestuia. Mai mult, edilul capitalei Moldovei este comparat cu primarul Moscovei, Serghei Sobeanin.

Acest subiect a fost discutat în cadrul emisiunii „Interviu exclusiv” la REN TV Moldova. Astfel, s-a menționat că primarul general a reușit să se abțină din politică și să abordeze îndeaproape soluția problemelor presante ale Chișinăului și ale locuitorilor săi.

„Este dificil să comparați Moscova și Chișinăul atât din punct de vedere al zonei, cât și din punct de vedere al bugetului. Moscova este practic un întreg stat. Noi, la Chișinău, trebuie să muncim mult și activ,” a spus acesta.

Vorbind despre prioritățile sale, Ceban a menționat că, în acest moment, practic lucrează fără zile libere și, uneori, în detrimentul familiei sale lucrează în beneficiul orașului, întrucât este nevoie multă implicare în toate domeniile.

„Unii se întreabă de ce nu am purtat un costum în ultima vreme. Încerc cât mai des, aproape în fiecare zi, să merg în oraș în locurile unde se lucrează la proiecte, să le verific. Și acolo, în mod natural, nu este foarte confortabil într-un costum și pantofi. Nici nu-mi amintesc ultima dată când am pus cravată – probabil în urmă cu aproximativ șase luni”, a remarcat Ceban.

Menționăm că ieri, Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și INEKO Slovacia au acordat Primăriei Chișinău un premiu pentru asigurarea transparenței în activitățile administrației publice locale. Astfel, Primăria Chișinău fiind una din cele mai transparente instituții.

Logo_MAN_CEBAN