Agenții economici din subterana de la Ismail, preavizați pentru evacuare. Ion Ceban: În două săptămâni vom avea un concept de reabilitare

ion_ceban_shedinta_2020_0402

Agenții economici din subterana de la Ismail sunt obligați să evacueze zona cât de repede este posibil. În acest sens, responsabilii de la Primăria Chișinău i-au preavizat pe proprietarii unităților comerciale.

„Viceprimarul Ilie Ceban a spus că acum o săptămână în urmă a solicitat executorului judecătoresc să fie constatate persoanele care activează în subterana de la Ismail. Din informația pe care deținem noi, erau 13 agenți economici, dar de fapt, activează cu totul alte persoane. Locurile sunt date în sublocațiune. Noi am făcut un preaviz de reziliere a contractelor. Am solicitat să se vină cu un concept general de restabilire a tuturor subteranelor în maxim două săptămâni.

Avem niște șmecheri, fraieri. Nu știu cine i-a tolerat până acum. Dețin porțiuni foarte mari, pe care le iau în arendă, nouă nu ne plătesc bani deloc. Ei sunt un fel de intermediari, care pur și simplu strâng bani așa, din activitățile pe care le fac alții. Vreau să intervenit la toate subteranele. Sunt diferite obținui de reabilitare, dar în maxim două săptămâni o să avem un concept”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că subterana de la strada Ismail urmează să fie reabilitată, iar locurile comerciale urmează să fie date în chirie, în urma unei licitații. Actualii chiriași, potrivit celor de la primărie, au o datorie de 13 milioane de lei.

Logo_MAN_CEBAN