Aleșii PAS din CMC, acuzați că profită de persoanele cu dizabilități pentru a-și face capital politic. Ion Ceban: Este un gest cinic, vom sesiza structurile responsabile și misiunile diplomatice

ion_ceban_invalid_pas

Consilierii PAS din CMC sunt acuzați că aduc în mod organizat protestatari la ședințele Consiliului și, mai grav, profită de persoanele cu dizabilități pentru a-și face PR politic. Despre acest lucru a vorbit primarul Capitalei, Ion Ceban, care a prezentat și imagini video cum consilierii PAS aduc în mod organizat grupuri de manifestanți la ședințele CMC.

„Ultimele două ședințe ale CMC au fost transformate în haos de către consilierii PAS, care au organizat și proteste mimate în sala de ședințe, cu aducerea organizată a manifestanților. Cel mai grav este că în aceste acțiuni politice, consilierii PAS implică oameni cu nevoi speciale. Este o depășire a tuturor normelor morale, iar imaginile video demonstrează acest lucru. Este regretabil să profiți de necazul oamenilor și să recurgi la astfel de gesturi cinice. Să-ți bați joc de o persoană cu dizabilități și să o lași să se târască pe jos în sala CMC, doar pentru a-ți face PR politic. Unele surse media, pentru a spăla imaginea PAS, au dat că acești oameni au venit de sine stătător și nimic nu a fost organizat”, a declarat Ion Ceban.

În cadrul unei intervenții live, primarul a demonstrat contrariul și a prezentat imagini cum grupuri de protestatari sunt aduse de consilierii PAS.

„Avem șase consilieri PAS care întâmpină grupul de protestatari, inclusiv tânărul în scaun cu rotile, care organizat au fost aduși în sala de ședință. Se fac filmări de consilieri ca ulterior să fie transmise mesajele mincinoase. Vom sesiza toate structurile responsabile, inclusiv misiunile diplomatice, despre acțiunile PAS. Vom întreprinde toate acțiunile legale pentru a informa oamenii despre aceste acțiuni. În general, municipalitatea este sub o presiune fără precedent mediatică, foarte multe știri false, proteste mimate și organizate intenționat. Scopul PAS este de a bloca activitatea mun. Chișinău, o fac prin presiune financiară, o fac prin proteste. De asta am lansat și unele campanii informaționale ca oamenii să se informeze din prima sursă”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN