Ambasada SUA a oferit un lot de computere Centrului Covid-19. Ceban: Este o donație binevenită”

ion_ceban_ambasador

Procesarea datelor în zona IT de la Centrul Covid-19 va putea fi făcută la o viteză mai mare, asta după ce Ambasada Americii a oferit un lot de computere în acest sens.

Potrivit primarului general al acest lucru va da posibilitatea ca în regim operativ să fie stocate datele pacienților iar informația să fie prelucrată rapid, plus operatorii cu ajutorul tehnologiilor vor avea o conexiune cu spitalele municipale din oraș, astfel pentru a putea depista unde sunt paturi libere pentru a putea transporta pacientul în funcție de gravitatea bolii.

„Este o donație binevenită și mulțumim Guvernului american pentru suport, mulțumesc ambasadorului, dar și PNUD pentru implicare. În această situație complicată pentru toate popoarele, prin astfel de acțiuni se dă dovadă de înțelegere, umanitate și consolidare reciprocă. Noi ca municipalitate am depus tot efortul și resursele pentru a dota Centrul Covid-19”, a declarat Ceban.

De precizat că Primăria Chișinău urmează să repartizeze 40 de milioane de lei, bani municipali identificați pentru lupta cu COVID. Banii sunt repartizați Direcției Asistență socială, la cele 5 spitale strategice care sunt dotate de Primăria Chișinău, dar și la AMETE-ri, în baza listelor de necesități prezentate de instituțiile vizate.
Până acum municipalitatea a dat peste 9 milioane de lei tuturor instituțiilor, dar și mai multe ajutoare materiale parvenite de la agenți economici, dezinfectanți, măști, lenjerie de pat și alte consumabile.

Logo_MAN_CEBAN