120 de persoane bolnave cu COVID-19, vor putea fi internate la IMSP „Constructorul COVID-19”, unde se fac ultimele pregătiri

ion_ceban_constructurilor

IMSP „Constructorul COVID-19”, este următorul spital care va primi bolnavi de coronavirus. Acolo, actualmente sunt efectuate ultimele pregătiri. Capacitatea spitalului va fi de 120 de locuri.

Pentru amenajarea instituției medicale, municipalitatea a oferit 500 de mii de lei, a anunțat primarul general al capitalei.

,,Au fost comandate 3500 de costume de protecție pentru medici, 1000 de botoșei (bahile), 600 halate, 1000 de viziere, 50 de seturi de lenjerie de pat, 80 de termometre, dezinfectant, dar și alte lucruri necesare.
Ieri am dus 10 mii de măști donate de o companie farmaceutică, iar un agent economic, care este specializat în crearea mobilei, este gata să ne ajute cu 250 de huse pentru paturile din spital și saltele. La fel, am dus sticle cu dezinfectant pentru fiecare salon”, a menționat Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai precizat că actualmente este stabilt numărul personalului medical care va activa în cadrul IMSP „Constructorul COVID-19”.

Logo_MAN_CEBAN