Primele două pavilioane amenajate la Centrul COVID-19 de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, sunt gata pentru a primi bolnavi

ion_ceban_moldexpo

Astăzi, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din domeniu, a mers la CIE „Moldexpo”, unde actualmente sunt pregătite încă 2 pavilioane pentru internarea persoanelor suspecte cu COVID-19.

Potrivit edilului capitalei, primul pavilion este amenajat și în totalitate dotat cu aparataj medical. Acesta dispune de 75 de paturi amplasate în odăi improvizate și este gata pentru a fi deschis.

Și în cel de-al doilea pavilion, unde sunt pregătite 200 de locuri, lucrările de amenajare sunt pe ultima sută de metri.

„Actualmente se lucrează în regim sporit și la cel de-al treilea pavilion. La fața locului muncește o echipă de medici care sunt ajutați de tinerii din Armata Națională. În prezent, identificăm locații unde am putea caza medicii care nu doresc să se întoarcă acasă din motiv că există pericol de infectare pentru membrii familiei lor”, a menționat Ion Ceban.

Precizăm că Centrul COVID-19 de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, va asigura triajul persoanelor suspecte cu infecția COVID-19.

Acolo persoanelor li se va efectua testul la Coronavirus, iar cei pozitivi vor fi transferați în spitalele strategice, în funcție de starea de sănătate pe care o manifestă.

Logo_MAN_CEBAN