Angajamentele dintre Primăria Chișinău și localitățile din preajma gunoiștii de la Țînțăreni, discutate la fața locului. Ion Ceban dă garanția că termenii vor fi respectați

ion_ceban_titntareni_vizit

Angajamentele Primăriei Chișinău cu localitățile Țînțăreni, Geamăna și Ciobanovca, pe segmentul poligonului de deșeuri din zonă, au fost discutat de edilul capitalei cu primarii locali.

Într-o vizită efectuată la fața locului, Ion Ceban a evaluat progresul lucrărilor la capacitatea de intervenție pentru acele angajamente legate de reparația drumurilor, construcția apeductului. Primarul afirmă că responsabilii vor ieși în teren pentru a verifica de unde şi când putem începe lucrările.

„Totodată, am inspectat lucrările ce se fac pe partea de amenajare a stadioanelor sportive-multifuncționale în aer liber ș terenuri de joacă la intrarea în localitate, acțiuni prevăzute în acordul adițional la contractul cu primăria Țînțăreni”, spune edilul.

Împreună cu responsabilii, Ceban a mers şi la poligonul de depozitare a deşeurilor menajere solide. Angajamentele pe partea de transportare şi depozitare a gunoiului se realizează conform procesului tehnologic.

„În același timp, am inspectat și am văzut cum stau lucrurile la construcția Staţiei de tratare a levigatului, dar am trecut și pe la digul care urmează să fie fortificat. La fel pentru întărirea digului vor fi plantați în acest an arbori și arbuști. Am fost asigurat că până la începutul lunii decembrie vor fi finalizate lucrările de amenajare a staţiei, iar în rezultatul tratării levigatului, vom obține apă, ce poate fi utilizată pentru lucrările agricole, inclusiv, pentru necesități proprii ale întreprinderii”, punctează Ceban.

Primarul a subliniat că graficului de execuție lucrările se efectuiază în termenul stabilit.

Logo_MAN_CEBAN