Obiective comune: Ce a discutat Ion Ceban cu reprezentanții UNICEF în cadrul unei ședințe. Colaborarea nu se oprește aici

ion_ceban_unisef

Primăria Chișinău desfășoară mai multe proiecte în colaborare cu UNICEF, în domeniul sănătății, educației, tineretului și a resurselor umane. Cel puțin pe aceste subiecte a discutat primarul general Ion Ceban în timpul unei întâlniri cu reprezentații organizației internaționale.

Ceban spune că lucrul comun între aceste două entități nu se oprește aici.

„În continuare ne propunem și dorim dezvoltarea bibliotecii on-line, educatieonline.md, cu conţinuturi educaţionale deschise; Elaborarea Strategiei municipale și a Planului de acțiuni privind dezvoltarea și participarea adolescenților și tinerilor în viaţa publică, precum şi constituirea consiliilor elevilor şi tinerilor; Consolidarea managementului Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. Aprobarea într-o nouă redacţie a Regulamentului de funcţionare şi reorganizare a organigramei DGETS; Facilitarea accesului şi îmbunătăţirea procesului educaţional, în contextul situaţiei epidemiologice prin asigurarea cu dispozitive sau asistenţă tehnică şi informaţională”, a declarat Ceban.

Primarul mai spune că în cadrul dialogului au fost discutate și implementarea unor campanii de informare.

„Ne bucurăm că deja am demarat un asemenea proiect împreună cu UNICEF şi Premier Energy. Urmează a fi semnat un Memorandum trilateral în acest sens. Planificarea clasificată a acţiunilor de implementare a strategiei pentru protecţia drepturilor copilului; Crearea sistemului informațional de date privind copiii aflaţi în dificultate; Acordarea sprijinului dezvoltarea serviciilor de incluziune socială a copiilor aflaţi în dificultate (inclusiv, punerea în aplicare a noului regulament de funcţionare a Serviciului Special de Asistenţă Stradală)”, a punctat edilul.

Ion Ceban a mai adăugat că în memorandum se va include și acordarea asistenţei în dezvoltarea serviciilor de incluziune socială a copiilor aflaţi în dificultate și asigurarea accesului la informaţii pentru părinţi, despre rolul vaccinurilor şi accesibilitatea la serviciile medicale.

Logo_MAN_CEBAN