Au autorizație pentru un bloc cu 6 etaje, dar vor să facă unul cu 13. O companie, prinsă de Ceban, după ce a auzit la radio că vinde apartamente în viitorul bloc

ion_ceban_dosoftei

Au autorizație pentru un bloc cu 6 etaje, dar vor să facă unul cu 13. Este vorba de o companie de construcție, ce a fost prinsă de primarul general Ion Ceban, după ce a auzit la radio că vinde apartamente la etajele 10-13 în viitorul bloc.

„Suntem la intersecția Dosoftei/Lazo, avem un gard de protecție aici. Astăzi, mergând dimineață în mașină, am auzit că o companie vinde apartamente în această zonă. Am intrat la Primărie să văd ce acte permisive are această companie. Deci, aici avem un monument de arhitectură. Ce a emis Primăria Chișinău în mandatul pe care îl dețin eu, este autorizația de restabilire a fațadei monumentului de arhitectură. Am intrat pe șantier și șeful adjunct al acestui șantier nu știe ce se construiește aici. A venit directorul financiar, care tot nu se știe ce se construiește aici. Am văzut de fapt că se pregătește construcția unui bloc. Managerul financiar nu știe ce fel de bloc se va construi aici.
Dacă dirigintele de șantier nu cunoaște ce se construiește în această zonă, pe mine mă pune în gardă. Unii colegi de-ai noștri au telefonat și au auzit că se poate construi un bloc cu 13 etaje și se vând deja apartamente la etajul 10.

Ceban spune că era deja o autorizație pentru un bloc de 6 etaje, emisă până a fi eu în funcția de primar. „Actele permisive aici la Dosoftei/Lazo până la clarificarea situației. Dacă ceea ce se construiește depășește ceea ce s-a stabilit, va fi retrase în totalitate, iar toate documentele vor fi transmise la Procuratura Generală”, a declarat primarul.

Edilul punctează că Primăria Chișinău a anunțat că va iniția procesul de elaborare PUZ Centru, astfel, va institui moratoriu la construcții și reconstrucții până la 1 aprilie 2022.

pentru_md