Biblioteca digitală educatieonline.md a ajuns la 1000 de lecții video. Ceban: Este un progres enorm

ion_ceban_educatie_online_105

Biblioteca digitală educatieonline.md conține 1 000 de lecții video, iar acesta este un progres enorm pentru a contribui la sistemul de învățământ actual.
Potrivit primarului general, Ion Ceban, acest număr reprezintă jumătate din volumul de materiale preconizate pentru a fi produse în prima fază a proiectului.

Cele 1 000 de lecții video, sunt deja disponibile pentru toți elevii din țară, au fost elaborate timp de trei săptămâni, un timp record, pentru un volum de lucru atât de mare. În următoarea perioadă, educatieonline.md va dispune de încă 817 de lecții video noi.

„Mulțumesc tuturor profesorilor, actorilor și jurnaliștilor implicați, celor 35 de echipe de filmare, montare și editare, tuturor coordonatorilor și voluntarilor, care încă continuă să muncească zilnic și să gestioneze acest proces de lucru voluminos. Mulțumesc și partenerilor care oferă suport și ne sunt alături. Toate cele 1 000 de lecții pot fi accesate și pe canalele de Youtube, precum și la TV. Moldtelecom, StarNet și Arax sunt cei trei operatori de televiziune IPTV din țară, care au oferit câte 24 de canale TV din grila lor de emisie pentru difuzarea lecțiilor video”, a declarat primarul Ion Ceban.

În același timp, din 30 aprilie, operatorul de televiziune TV Sat a început difuzarea lecțiilor la canalele din regiune: Dondușeni, Drochia și Orhei.

„Îndemn elevii și părinții să folosească cu încredere platforma educatieonline.md pentru a putea continua procesul de învățare la distanță. Împreună cu voi, vom putea moderniza și îmbunătăți un instrument inovativ pentru viitorul sistemului educațional din Republica Moldova”, a conchis edilul.

Logo_MAN_CEBAN