Care este motivul stării deplorabilă a bd. Ștefan cel Mare. Ion Ceban spune cine se face vinovat

ion_ceban_drum_bun

Auditul cu privire la starea bulevardului Ștefan cel Mare a scos la iveală cele mai grave probleme a celei mai importante străzi din capitală. Astfel, potrivit primarului general Ion Ceban, bulevardul a ajuns în așa stare din cauza intereselor unor persoane.

Edilul capitalei spune că raportul de expertiză îl va prezenta săptămâna viitoare la Procuratura Generală.

„În linii mari: compania care a fost selectată să facă lucrările de reparație le-a început cu întârziere. Atunci în CMC problema a fost abordată de foarte multe ori. Nu s-a ținut cont de recomandările, pe care le-am făcut, pe partea de trotuar. Expertiza ne confirmă că însăși lucrările au fost efectuate prost. În consecință avem probleme foarte mari pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, dar și Negruzzi”, spune edilul.

Astfel, în unele locuri stratul de denivelări ajunge până la 70 de cm. Primarul a prezentat mai multe motive pentru starea bulevardului:

– Nu s-a respectat rețeta de amestec a materialelor.

– Conținutul de piatră nu fost ales corect și amplasat neomogen.

– Stratul de bitum nu a fost respectat.

– Pietrișul care a fost utilizat este insuficient, iar în locul lui s-a folosit mai mult bitum, care este mai ușor de utilizat. Este o metodă mai rapidă de turnare a asfaltului, în condițiile în care compania era presată de timp.

Ion Ceban spune că vinovați sunt practic toate părțile. „În primul rând compania care a executat lucrările, iar acum este în insolvabilitate. Și compania care a supravegheat și a expertizat la fiecare etapă lucrările, este vinovată. Este o companie străină, dar are reprezentați din Moldova. Și evident că este vinovată conducerea Primăriei Chișinău la acea etapă”, a punctat Ceban.

Auditul a fost făcut la insistența lui Ion Ceban de către Institutul Științific și Cercetări în Drumuri din Republica Belarus, care este recunoscut la nivel internațional.

Logo_MAN_CEBAN