Care sunt cele mai grandioase proiecte ce vor fi dezvolta în capitală. Ion Ceban: 2021 va fi un an și mai productiv

ion_ceban_proecte_2021

Proiecte mari se vor desfășura în viitorul apropiat în capitală. Primarul general Ion Ceban își propune o altă abordare, cu privire la planificarea proiectelor de infrastructuri în următorii ani. În acest sens, a fost elaborată o listă de obiective ce urmează a fi inițiate pe parcursul anului 2021.

Este vorba de reabilitarea străzilor, trotuarelor, lacurilor, podurilor, dar și alte obiective.

Ceban spune că toate proiectele vor fi analizate per ansamblu și încadrate în Planurile Urbanistice Zonale cu valorificarea plenară a zonei din care fac parte.
Iată proiectele ce vor fi dezvoltate în capitală:
– Strada Industrială – schimbarea categoriei străzii și va servi drept centura pentru legătura între aeroport și nordul mun. Chișinău;
– Bulevardul Mircea cel Bătrân – prelungirea acestuia până la str. Bucovinei;
– Strada Mesager – proiectul presupune construcția străzii Mesager, ce va face legătura dintre str. Albișoara, Mihai Viteazu cu str. Calea Ieșilor;
– Reabilitarea podurilor Ismail, G. Vieru și M. Viteazul;
– Reabilitarea complexă a trotuarelor de pe arterele centrale ale celor 5 sectoare ale orașului, dar și altele.

„Despre aceste subiecte din Fișa de planificare a proiectelor propuse spre inițiere și realizare în 2021, am discutat, astăzi, cu reprezentanții companiilor de construcții a drumurilor, despre oportunitățile de participare la licitații întru reabilitarea infrastructurii. Documentul mai presupune și curățarea lacurilor și a râului Bîc”, a spun edilul.

Primarul a mai adăugat că în prezent municipalitatea este la etapa de identificare a surselor financiare pentru proiectele mari de infrastructură.

pentru_md