Câte milioane de lei a câștigat municipalitatea din prima licitație pentru gheretele din centrul capitalei. Ion Ceban, despre unde vor fi investiți banii

ion_ceban_gherete_auction

20 milioane 205 mii lei a câștigat Primăria Chișinău din prima licitație pentru 11 gherete din centrul capitalei. Potrivit primarului generla Ion Ceban, doar așa municipalitatea va avea de câștigat.

Edilul spune că banii vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii orașului.

„Cele 15 locuri de comerț licitate astăzi se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea-Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică). Pentru celelalte 4 loturi, nu s-au înregistrat participanți, ori a fost înregistrat doar un singur agent economic”, a declarat edilul.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. În această perioadă, agentul economic este sigur că locul îi este asigurat, iar în preajmă nu este riscul să apară altă gheretă.

„Voi insista și în continuare ca loturile de teren, locurile pentru amplasarea gheretelor, publicitatea stradală, dar și alte bunuri ale capitalei să fie vândute prin licitații, transparent și corect. Banii trebuie să ajungă în bugetul orașului pentru a fi utilizați la dezvoltarea acestuia, și nu în buzunarele unor persoane. Încet, dar sigur facem curățenie în orașul Chișinău”, punctează primarul.

Cea de-a doua licitație pentru obținerea locurilor de amplasare a gheretelor în capitală, ținând cont de noul regulament aprobat în acest sens, se va desfășura în data de 9 decembrie, curent, fiind scoase la licitație alte 15 loturi.

Logo_MAN_CEBAN