Grădinița nr. 101 din comuna Băcioi, redeschisă după reparaţie capitală. Ceban: Acum 50 de copii vor frecventa instituția preșcolară

ion_ceban_gradinite_bacio

Grădinița nr. 101 din comuna Băcioi a fost redeschisă după reparaţie capitală, după ce Primăria Chișinău a invenstit în jur de 800 de mii de lei. Potrivit primarului general Ion Ceban, primăria locală a venit și ea cu un suport de 300 de mii de lei.

„Mă bucur că am reuşit în acest an să mai reparăm o grădiniţă din suburbie, acolo unde este nevoie stringentă de noi locuri în instituţiile preşcolare. Astfel, începând cu ziua de astăzi, 50 de copii vor frecventa grădinița proaspăt renovată”, a declarat Ceban.

În grădinița nr. 101 au fost efectuate mai multe lucrări de reparație capitală. Ceban spune că a fost schimbat în întregime acoperișul, tavanul și pereții exteriori au fost izolaţi termic, construit sistemul de ventilare, renovate pardoselile și pereții interiori, modernizate rețelele electrice și corpurile de iluminat, montat pavajul în jurul clădirii, reparate spălătoriile din grupe și completate cu inventar nou și procurat mobilier nou.

Concomitent, Primăria comunei Băcioi execută actualmente lucrări de reparație capitală a Grădinițelor nr. 171 și nr. 140 din centrul localităţii. În scurt timp vor fi redeschise şi acestea pentru copiii din Băcioi.

„Și în anul 2021 vom continua investiţiile în reparaţia instituţiilor de învăţământ din suburbii. Copiii de acolo trebuie să beneficieze de condiţii normale de studii”, a precizat primarul.

Doar în anul curent, pentru realizarea proiectelor de infrastructură și reparație a instituțiilor de învățământ din localitatea Băcioi, municipiul Chișinău a alocat 8,2 mil. lei.

Logo_MAN_CEBAN