Ceban: 3 străzi din capitală vor fi extinse cu sprijinul BERD. Suntem acum în discuții

ion_ceban_proecte

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că Primăria Chișinău are în plan o serie de proiecte majore de infrastructură, care vor fi implementate cu sprijinul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Știți că este un succes Proiectul de Reabilitare a Râului Bâc. Investiții într-un proiect de amploare care ne propunem să înceapă cât de curând”, a declarat Ceban.

Primarul a precizat că alte proiecte majore la care lucrează Primăria Chișinău sunt:
• Reabilitarea străzii Mesager
• Reabilitarea străzii Industrială
• Extinderea Bulevardului Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei

„Sunt 3 artere mari ale municipiului unde avem proiecte de dezvoltare strategică de infrastructură rutieră”, a spus Ceban.

Primarul a menționat că Primăria Chișinău este în prezent în proces de discuții cu BERD, care a răspuns pozitiv solicitării de a examina un nou instrument financiar pentru reabilitarea complexă a celor trei artere rutiere principale ale municipiului.

„Cel mai important, suntem în proces de discuții cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare care a răspuns pozitiv solicitării noastre de a examina un nou instrument financiar pentru reabilitarea complexă a celor trei artere rutiere principale ale municipiului”, a spus Ceban.


Primarul a precizat că aceste proiecte vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Chișinăului și vor face orașul mai atractiv pentru investitori.

Logo_MAN_CEBAN