Ion Ceban: Profesorii și educatorii merită salarii mai mari și majorări de salariu, măcar ca la medici. Vom pregăti proiectul de lege

ion_ceban_school

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că profesorii merită salarii mai mari și că va solicita majorări de salariu pentru toți angajații din sectorul educației.


„Se apropie Ziua Internațională a Profesorului și vreau să doresc din suflet tuturor multă sănătate, inspirație, dăruire, recunoștință de la copii și sigur, salarii mai mari vă doresc”, a declarat Ceban.

Primarul a precizat că profesorii merită să fie apreciați nu doar odată în an, înaintea alegerilor, cu o primă. „Meritați salarii care să vă permită să trăiți cu adevărat bine”, a spus Ceban.

Primarul a anunțat că va solicita majorări de salariu pentru toți angajații din sectorul educației, inclusiv pentru bucătari, dădace, asistenți sociali și educatori.

„Am să rog colegii mei să pregătească proiectele de lege de majorare a salariului, dar așa cel puțin măcar ca la medici să fie majorat salariul pentru pedagogi, pentru educatori, pentru asistenții sociali, pentru bucătari care nu îi găsim în instituțiile educaționale, așa cum avea nevoie”, a spus Ceban.

Primarul a menționat că inflația a spulberat toate posibilitățile de a face față acestor provocări la costuri și că autoritatea locală nu are competență să majoreze salariile.

„De asta vă rog foarte mulți specialiștii, domni deputați, să pregătiți aceste propuneri la bugetul public național”, a spus Ceban.

Logo_MAN_CEBAN