Ceban: Ambuteiajele din Chișinău sunt o problemă complexă. Nu pot să mă duc eu să le arată polițiștilor cum se gestionează traficul

photo_2023-09-21_09-36-26

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că ambuteiaje din capitală sunt o problemă complexă, care nu poate fi rezolvată doar de către Primărie.

Da, ambuteiaje există peste tot”, a declarat Ceban în emisiunea Puterea a Patra de la N4. „Nu știu dacă a stat în ambuteiaj la București, nu știu dacă a stat în ambuteiaj în alte orașe similare mărimii Chișinău, ambuteiaje există. Doar că, repet, Primăria municipiului Chișinău, Primăria în general este responsabilă de drum, de trotuar, de instalare sau deszinstalare de semafoare, după tot lungi coordonări cu Poliția rutieră, de semnele de circulație, de pasajele pietonal, pasajele subterane, de infrastructură. În primul rând, Primăria municipiului Chișinău răspunde de infrastructură ca ori unde în altă parte, alte primării”.

Ceban a spus că Primăria a întreprins o serie de măsuri pentru a reduce ambuteiaje, inclusiv instalarea de benzi revers și coordonarea cu Poliția rutieră pentru a îmbunătăți gestionarea traficului.

Am zis a fost o experiență”, a spus Ceban. “De ce să nu încerci această experiență, s-o multiplici, dacă a funcționat atunci când domnul Năstase a propus, când era ministru de Interne, aduceți vă aminte. Da, am fost un lucru bun, ca să nu zică cineva că sunt doar critici aduși în această privință. A fost un lucru bun, a fost un lucru util”.

Ceban a mai spus că este important ca Poliția rutieră să colaboreze cu Primăria pentru a reduce ambuteiaje.

Eu vă spun că am auzit în unele circumstanțe că trebuie să facem mai rău ca oamenii, exact așa cum spune dumneavoastră să îl înjure pe primar”, a spus Ceban. “Da, eu nu pot să mă duc să-i gestionez pe agenții de patrulare. Scopul agentului de patrulare nu este să stea undeva în copac, să îl prindă pe cel care a încălcat regulile de circulație. Dar să ne ajute”.

Ceban a concluzionat că ambuteiaje din Chișinău sunt o problemă complexă, care nu poate fi rezolvată doar de către Primărie. „Trebuie să lucrăm împreună cu Poliția rutieră și cu cetățenii”, a spus Ceban.

Logo_MAN_CEBAN