Ceban, apel către MAI: Noi deschide strada Ion Creangă de la 1 septembrie, dar polițiștii trebuie să fluidizeze traficul. Nu e în împuternicirea noastră

ion_ceban_creanga

Primarul general Ion Ceban face apel către MAI, în contextul majorării traficului de la 1 septembrie, atunci când copiii ies la școală. Edilul a precizat că în acest sens se va deschide strada Ion Creangă, pentru a slăbi presiunea traficului.

„Din 1 septembrie vom deschide strada Ion Creangă, pentru ca atunci când vin copiii la școală, să facem traficul mai ușor. Mai sunt zone în care se va lucra, 300 de metri pătrați în apropierea rondului Unirea Principatelor. Acum se fac probe de laborator și vom lua unele decizii când se va aplica ultimul strat.

Vor fi porțiuni, cum este parcarea de la Dendrariu, accesele blocurilor de locuit, spațiile verzi, care sunt în reparație în această toamnă.

Din 1 septembrie, pentru că am văzut mai mulți oameni care comentează, care spun că primăria trebuie să intervină gestionarea traficului, pot spune că noi facem ceea ce putem. Dar vreau să punctez că această competență aparține MAI-ului. Poliția patrulează orașul și fluidizează traficul. Din acest motiv, mai fac o dată apel către Ministerul de Interne ca să se implice plenar”, a declarat Ceban.

Edilul a rugat oamenii legii să patruleze și să intervină.

pentru_md