Ceban, către conducerea Apă Canal: Ori își dă demisia ori se mută la Stația de Epurare

ion_ceban_apa_canal_2020

Ion Ceban a cerut conducerii S.A. Apă Canal Chișinău și responsabililor de proiectul de reabilitare a Stației de Epurare să se mute de luni să lucreze la Stația de Epurare sau în caz contrar – să își de-a demisia.Declarațiile au fost făcut în timpul unei inspecții la Stația de Epurare, pentru a analiza la ce etapă se află reabilitarea construcției, transmite Noi.md.

În cadrul vizitei, edilul a constat doar 25% din planul stabilit a fost finalizate, dar nu 80 la sută, cum era prognozat potrivit contractului.

„Eu văd că aici sînt condiții bune. În continuare, dvs. (n.r. directorul interimar Apă Canal, directorii adjuncți, șeful departamentului juridic și alți responsabilii de proiect, de luni se mută aici, ori depun cererea de demisie din propria inițiativă. Aici condițiile sînt frumoase, mirosul este plăcut. În paralel vreau, ca în termen de 2 săptămîni, să îmi puneți pe masă toate lucrurile ce țin de acest subiect. Termenii foarte exacți și, așa cum am mai spus anterior, că mie îmi pare rău că termenii au fost încălcați. Nu este vina dvs., că sînteți interimar de o lună și jumătate, dar dacă vreți să munciți, vă găsiți aici. Mirosul se ține și acum de urma oamenilor pînă în prezent, chiar dacă nu este. Vara nu este departe.

Da știți că această companie are tupeul să ceară 3mln. de euro supra cost pentru ceea ce se întîmplă aici. Noi pe intern ne vom clarifica”, a declarat Ion Ceban în cadrul întrevederii cu cei de la Apă Canal. În scurt timp, pe teritoriul Stației de Epurare vor fi instalate camere de supraveghere pentru a o monitorizare maximă a celor petrecute pe teritoriu. Precizăm că firmele cîștigătoare, două la număr, au fost alese dintr-o listă de 15 companii, participante la licitație.

Consorțiul cîștigător, PASSAVANT ENERGY & ENVIRONMENT GmbH & LUDWIG PFEIFFER Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG, urmează să efectueze lucrări de peste 24 de milioane de euro în decurs de 900 de zile, iar luna limită este iulie 2020.

Logo_MAN_CEBAN