Ion Ceban, la Forumul educațional: Care sunt necesităţile sistemului educaţional din capitală, în părerea primarului general

ion_ceban_forum_2020

Cu ocazia Zilei Internațională a Educației, primarul general, Ion Ceban, a participat la un Forum educațional, organizat de Primăria Chișinău.

Ceban a vorbit despre breșele din sistemul educațional din capitală, dar și despre căile de dezvoltare a acestui domeniu.

Astăzi, împreună cu Dumneavoastră, partenerii de dezvoltare, cu reprezentanții societății civile, elevii, profesorii, ne propunem să identificăm diverse oportunități de dezvoltare şi îmbunătățire a procesului educațional.

Soluțiile pentru reușita valorificării rolului educației nu pot să vină decât din dorința comună de a acționa.

Astăzi, printre necesităţile sistemului educaţional sunt:

1. Condiţiile psiho-emoţionale, crearea stării de bine şi confortului pentru a învăţa.

2. Calitatea procesului educaţional, accesibil, sigur şi incluziv pentru fiecare.

3. Dezvoltarea infrastructurii şcolare.

Anume acestea și alte aspecte ale educației vor fi obiectul preocupărilor noastre”, precizat edilul.

Ceban a mai adăugat că este în căutare de soluţii pentru creşterea nivelului de educație la scară municipală.


„Totodată ne propunem să oferim şi posibilități de educație a adulților şi învățare pe tot parcursul vieții. Astfel, instituțiile educaționale, dar și familiile au cel mai mare rol în îmbunătățirea și crearea confortului, pentru ca toți copiii să se simtă în siguranță, să învețe și să-și dezvolte potențialul”, a conchis acesta.

Astăzi, 24 ianuarie, este marcată Ziua internaţională a educaţiei, potrivit Rezoluţiei adoptată de Adunarea General ONU la 3 decembrie 2018.

Logo_MAN_CEBAN