Ion Ceban cere o inventariere generală a anexelor construite și terenurilor acaparate ilegal; Pretorii au termen de o lună să facă lista

ion_ceban_pristroika_2020

Pretorii din capitală au o lună la dispoziție pentru a face o inventariere a tuturor anexelor construite și terenurilor acaparate ilegal pe lângă blocurile de locuit. Cel puțin asta scrie primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă construcții și terenuri, Ceban le-a solicitat să facă inventarierea garajelor amplasate în curțile de bloc și a șurelor, care au fost puse și construite de locatari după bunul lor plac.

Edilul capitalei spune că prioritar rămân în continuare problemele ce țin de salubrizarea în sectoare, curățenia prin jurul piețelor, demontarea panourilor publicitare stradale fără autorizație, evacuarea din curțile blocurilor a gheretelor și magazinelor abandonate.

„Pe viitor va fi propus un concept unic cu privire la tipul și amplasarea gheretelor în capitală iar locurile destinate pentru comerț vor fi scoase la licitație. Până în prezent au fost evacuate 236 de gherete și 452 de panouri publicitare stradale. Procesul de lucru în acest sens continuă”, a subliniat Ion Ceban.

pentru_md