Ceban cere ca acele cazuri în care medicii au vândut certificatele de vaccinare să fie făcute publice: „Nu umiliți toți medicii. Sute de medici au stat pe baricade”

ion-ceban_vaccine

Primarul general Ion Ceban cere ca acele cazuri în care medicii au vândut certificate de vaccinare persoanelor care nu s-au vaccinat, să fie făcute publice. Edilul spune că majoritatea medicilor și-au făcut munca corect și nu trebuie să fie puși într-o oală cu cei vinovați. Mai mult, Ceban spune că oamenii legii au fost sub acoperire și au propus mită unor cadre medicale.

„În ultima săptămână urmărim cu toții cum se tot perindă informații referitor la cum medicii au făcut business cu vaccinuri și au administrat contracost vaccinuri anticovid doar pe document. Urmărim cu toții cum toții medicii sunt puși într-o oală de către autorități pentru greșelile unora sau altora.

Se vorbește despre mii de cazuri, dar nu se oferă date concrete și niciun caz concret. Chiar solicităm ca aceste cazurile să fie făcute publice dacă sunt deținute informațiile. Sunt speriați medicii și chiar li s-au făcut și anumite teste ca să vadă care medic va recurge la astfel de act. La ce mă refer? Au fost trimise echipe cu camere ascunse ca să propună medicilor să pună vaccinuri doar pe foaie. Și doar atunci când medicii au zis că vor chema poliția, aceștia oameni s-au prezentat.

Astfel de situații am avut în mai multe spitale municipale, care mi s-au raportat. Nu apăr pe nimeni. Nu exclud că au existat, dar nu este cazul să vorbim despre toți medicii că s-au corupt. Fiind murdăriți pe toate rețelele. Cunoaștem câte nopți, zile, săptămâni, luni și deja al doilea an, acești oameni în halate albe au stat pe baricade, atunci când luptau cu o boală necunoscută pentru a salva vieți și mai continuă să o facă. Acești oameni nu tratează oameni pe rețelele de socializare. Dacă sunt cazuri, organele de drept să-și facă munca, dar nu umiliți medicii”, a punctat edilul.

Ceban s-a adresat și către acele persoane care au recurs la aceste acte ilegale.

„ Nu uitați, odată ce ați achitat ilegal pentru a vă face un pașaport de vaccinare fără să vă imunizați, sunteți introduși în baza de date, iar dacă veți dori cu adevărat într-o zi să vă vaccinați, nu veți mai putea”, a conchis primarul.

pentru_md