Ion Ceban cere să nu să se mai arate cu degetul spre Primărie: Poliția, ANSP-ul, ANSA și alte organe în acest sens trebuie să intervină în aplicare amenzilor în contextul pandemiei

ion_cebna_anticovid

Primăria Chișinău nu poate amenda organizatorii de evenimente dacă sunt încălcate regulile pandemice. Cu această informație vine primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței municipale din această dimineață.

Edilul spune că în capitală rămâne un Cod Roșu de situație pandemică.

„Am stabilit cu membrii Comisiei ca pentru Chișinău rămân în vigoare prevederile de Cod Roșu stabilite prin Hotărârile anterioare ale Comisiei Naționale și municipale.
Comisia a atenționat organizatorii de evenimente publice și distractive despre responsabilitatea pe care o au și fiecare organizator este informat de către primărie înainte evenimentelor, cu fiecare se vorbește separat să țină cont de măsurile impuse.

Rolul și competenta APL este doar de atenționare și asupra urmărilor, consecințelor, monitorizarea acestor evenimente și respectarea regulilor. Inclusiv. aplicarea unor sancțiuni pentru neconformitate ține de organele competente”, a declarat Ceban.

Primarul spune că poliția, ANSP-ul, ANSA și alte organe în acest sens trebuie să intervină în aceste situații.

„Vă rog foarte mult, nu-i mai trimiteți la Primărie și nu mai arătați cu degetul la primărie, inclusiv organele despre care am vorbit”, a punctat edilul.

Ceban spune că municipalitatea este mobilizată și cu toata atenția pentru tratamentul pacienților cu Covid: staționarul cu 350 de paturi de la Centrul Covid de la MoldExpo, cu cele și 30 paturi de terapie intensiva și 100 paturi pentru triajul pacienților suspecți, își permite să facă față în prezent cu fluxul de pacienți.

„Totodată, am activat ca staționar Covid si spitalul de Ftiziopneumologie cu 150 paturi, tot la acest spital suntem în curs de organizare a unei secții de terapie intensiva cu 6 paturi. Avem experiență ținând cont de crizele anterioare, sperăm să nu mai fie”, a conchis acesta.

pentru_md