Comisia municipală a decis asupra alocării resurselor necesare pentru testarea cadrelor didactice. Nu putem sancționa și concedia pe nimeni

ion_ceban_covid

Comisia municipală a decis asupra alocării resurselor necesare pentru testarea cadrelor didactice. Despre acest lucru a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă cp în baza acestei decizii vom procura teste la necesitate pentru testarea gratuită a profesorilor și personalului auxiliar școli.

„Nu putem pune povara financiară pentru testare pe seama profesorilor – riscăm sa compromitem sistemul educațional și să rămânem fără profesori în scoală, bucătari, lăcătuși, măturători. În Chișinău am depus eforturi foarte mari pentru a vaccina cadrele didactice și personalul auxiliar: astăzi avem deja cca 80% din învățători vaccinați. Este un indicator foarte bun.

Totodată, depunem și vom insista în continuare pentru vaccinarea profesorilor, ca și a tuturor locuitorilor capitalei: nu prin impunere și mesaje ultimative – dar prin informare și comunicare, prin convingere insistentă despre beneficiile vaccinării”, a declarat acesta.

Edilul spune că responsabili vom merge grupuri de medici în școli pentru a discuta cu acele 20 de procente din angajați care nu s-au vaccinat.

„Dar repet, nu putem sancționa și concedia pe nimeni din cauză că nu s-au vaccinat s-au nu au test. Nu permite codul muncii”, a conchis edilul.

pentru_md