În pandemie se necesită unități de transport mai multe. Ceban: Într-un an de zile, am reînnoit parcurile de transport public cu 83 de unități

ion_ceban_autobuze

Până la sfârșitul anului curent în capitală vor fi aduse cel puțin 240 de autobuze și troleibuze, mai multe unități de transport decât în toți cei 30 de ani de independență a țării.

Potrivit primarului general Ion Ceban, într-un an de zile, s-a reînnoit parcurile de transport public cu 83 de unități.

“Oamenii nu trebuie să sufere din cauza lipsei de transport public! Am solicitat de la Direcția transport, graficul cum și pe ce rute urmează să fie repartizate restul unitătilor. De analizat posibilitatea unde pot fi deschise rute noi sau unde vor fi completate la această etapă.

Rutele 9 și 23, acolo unde oamenii au stringentă necesitate de transport, să fie completate cu mai multe unități.
Ruta 23 trebuie întoarsă municipalității!

Avem certitudinea că vom avea autobuze, urmează să punem pe linie 12 unități de transport pe ruta 23, iar pe ruta 9, care la fel este foarte solicitată, cel târziu de Ziua orașului, să fie suplinit numărul de unități de transport cu încă 6”, a punctat Ceban.

Edilul afirmă că totodată, au fost discuții cu primarii din suburbii și au prezentat scheme de încadrare a transportului public, pentru fluidizarea numărului de pasageri.

Amintim întru-un an de zile a fost reînnoit parcurile de transport public cu 83 de unități de transport: 60 de troleibuze au fost procurate în acest an și deja sunt puse în circulație.

Alte 2 troleibuze articulate vor fi scoase pe linie în curând pe strada I. Creangă: 58 de autobuze cu parcurs au fost achiziționate. Din ele, 28 de unități au fost recepționate, iar 16 deja circulă pe rute

Din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, achiziționate de municipalitate în anul curent: 10 unități au fost puse pe linii și alte 5 trec procedurile de verificări tehnice și înmatriculare și vor fi scoase în circulație în cel mai scurt timp.

“Stimați cetățeni, întreprindem acțiuni concrete și vizibile în domeniul transportului public, facem tot posibilul să îmbunătățim situația”, a punctat edilul.

pentru_md