Unde vor fi amenajate benzi dedicate transportului public în capitală. Ceban, despre cele 3 trasee noi

ion_ceban_drum

Benzi dedicate în capitală pentru transportul public la un nou nivel. Primarul general Ion Ceban spune că intenționează ca până la sfârşitul acestui an să amenajeze benzi de circulaţie pentru transportul public, care vor face legătura între mai multe sectoare ale capitalei.

„Astfel, am solicitat responsabililor să creeze schiţele pentru 3 trasee prioritare. Este vorba despre: Coridorul Calea Ieşilor – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Viaduct – Dacia, Alba Iulia – I. Creangă – Viaduct – Dacia țo Mircea cel Bătrîn – B. Voievod – Gr. Vieru – A. Mateevici şi retur până la bd. Renaşterii Naţionale.

Transportul public care este modernizat în prezent în municipiul Chişinău (autobuzele, troleibuzele) trebuie să circule fără impedimente, rapid, comod, conform graficului stabilit, astfel ca oamenii să nu aştepte minute în şir în staţii”, a declarat primarul.

Edilul spune că autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului, iar în curând pasagerii vor putea utiliza gratuit şi WI-FI.

„Investim foarte mult în modernizarea parcurilor municipale de autobuze și troleibuze, pentru ca oamenii să aibă posibilitatea să beneficieze de un transport public de calitate”, a mai punctat edilul.

Primarul punctează că în prezent benzi de circulaţie dedicate pentru transportul public sunt create pe bd. G. Vieru-str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. A. Puşkin.

pentru_md