Ceban, despre relația cu guvernarea: Chișinăul reprezintă 40% din Republica Moldova, iar vouă vă este în cot de această populație. În afară de sărăcie nu ați furnizat nimic

ion_ceban_chisinau

Primarul general Ion Ceban declară că a încercat să facă o comunicare eficientă cu actuala Guvernare, dar nu a reușit, pentru că cei din PAS nu pot guverna și preferă să facă blocaje. Cel puțin asta a declarat edilul în cadrul unui discurs în timpul ședinței CMC de astăzi.

„Eu am depus toate eforturile ca în aceste relații să existe compromisuri, soluții pentru diferite domenii. Ce s-a întâmplat de-a lungul acestei perioade, eu am spus că nu am ambiții să ajung în alte funcții, dar un partid care este la guvernare și nu poate guverna, nimic bun nu a făcut pentru țară, decât să sărăcească toată populația, cu promisiuni enorm de mari. Nu îi ajunge puterea, nu îi ajunge guvernul în care nu face nimic, nu îi ajunge parlamentul în care stau pe Facebook toată ziua. Nu le ajunge președinția. I-a trebuit primăria. Nu au făcut nimic în țară, acum nu vor să facă nimic aici. Și blocajele care vin sunt multiple. La întreprinderile municipale, la partea componentă a bugetului. Noi avem scrisori, sute, expediate către Guvern, la care nu avem niciun răspuns. Nici măcar ceea ce ține de prevederile legislației. Data viitoare am să trimit la MAI să verifice de ce Guvernul nu răspunde la scrisorile pe care le trimite Primăria. Primăria Chișinău reprezintă 40% din Republica Moldova, iar vouă vă este în cot de această populație. Ați promis, păi faceți ce ați promis oamenilor. Oamenii așteaptă rezultate. În afară de sărăcie nu ați furnizat nimic. De subjugarea instituțiilor statului voi tăcea. De punerea meritocratică în funcția a oamenilor voi tăcea.

Revenind la așa numiții scriitori de pe Facebook, deputați, miniștri, toată mașina Propagandistă, care nu cunosc pe ce lucrează. Cei care sunt 40 de deputați milionari din 63 s-au arătat deranjați. Nu întrebați de salariul regiilor, vedeți ce aveți voi. Când ești șef de întreprindere de stat să acuzi un alt șef de întreprindere municipală, de ridicarea în valoare a aceluia salariu. Abordarea lor este selectivă și ipocrită. Vizez deputații PAS pentru că și-au pus la CNA persoana lor, la PG persoana lor, la Teleradio Moldova – persoana lor și la SIS persoana lor. Nu cred că cineva va examina cauzele persoanelor PAS. Tot mai mult auzim de licitații trucate, licitații anulate, contracte directe, etc. Și totul este secret comercial”, a punctat Ceban.

Primarul a subliniat că dacă așa ceva s-ar întâmpla la Primărie, guvernarea ar fi venit „cu toată cohorta voastră a organelor de drept, în birourile primăriei”.

Logo_MAN_CEBAN