Ceban, despre renovarea scuarului în memoria exploziei de la Cernobîi: Acest loc va fi „viu” și confortabil pentru toți

ion_ceban_cernobil

Au trecut 35 de ani de la dezastrul de la centrala nucleară de la Cernobîl, însă în toți acești ani, autoritățile nu au reușit să facă ordine în scuarul în care comemorăm victimele catastrofei nucleare, situat în parcul „Valea Trandafirilor”. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul evenimentului depunerii de flori.

„Primii miniștri, miniștrii, primarii au promis să renoveze această piață mai devreme. La urma urmei, nu au fost necesare eforturi speciale aici și trebuie să păstrăm memoria și să le aducem tribut celor care, prin eforturile lor, mulți sacrificându-și viața, au salvat sănătatea multor altor oameni. Vom finaliza renovarea acestui scuar pentru a face zona confortabilă pentru toată lumea”, a declarat Ceban.

Amenajarea parcului în memoria victimelor dezastrului de la Cernobîl în parcul „Valea Trandafirilor” este realizată de Pretura Botanica. Acolo va fi reabilitat monumentul, vor fi echipate alei și va fi instalat un sistem de iluminat stradal. În a doua etapă, va fi instalat și sistemul de irigații.

pentru_md