Ceban, despre vaccinarea cadrelor didactice: Până în prezent s-au vaccinat împotriva COVID-19, 53%. Ne-am dori ca numărul acestora să crească

ion_ceban_vaccinare

Pe parcursul zilei de ieri, peste 300 de cadre didactice s-au vaccinat, iar astăzi peste 200. Primarul general Ion Ceban spune că și-ar dori ca numărul acestora să crească ținând cont că în curând începe un nou an școlar.

În acest sens, primăria a demarat și o campanie de informare pentru angajații in domeniul educațional. Până în prezent s-au vaccinat împotriva COVID-19, 53% din cadrele didactice din capitală și 55% procente din educatorii din grădinițe.

„Specialiștii spun că în municipiu avem o rată de vaccinare de circa 25 de procente. În capitală, toate punctele cât și Centrul municipal de vaccinare activează în fiecare zi. Oricine poate veni pentru a se imuniza fără o programare prealabilă. Disponibile sunt vaccinurile AstraZeneca, Sinopharm și Johnson & Johnson. Maratonul de vaccinare pentru efectuarea rapelului cu serul Sputnik V care a avut loc sâmbătă la Palatul Republicii a fost organizat și desfășurat bine, în cadrul acestuia au fost imunizate cca. 3900 de persoane.

Le adresez mulțumiri tuturor care s-au implicat în organizarea Maratonului. Ne dorim creșterea ratei de vaccinare pentru ca orașul Chișinău să devină zonă cu risc scăzut de Covid, iar cetățenii să fie în siguranță”, a precizat acesta.

Edilul afirmă că a solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti-COVID-19, acolo unde există spații suficiente, să fie dublat numărul punctelor de imunizare.

De asemenea, analizăm posibilitatea amplasării autobuzului-punct de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală, dar și în alte zone.

pentru_md