Cel mai tânăr sector al capitalei se dezvoltă cu pași mari. Ceban, despre proiectele ce au loc

ion_ceban_ciocana

Cel mai tânăr sector al capitalei se dezvoltă cu pași mari. Potrivit primarului general Ion Ceban, în prezent se lucrează la zeci de proiecte.

Ceban spune că pe ultima sută de metri sunt lucrările de amenajare a aleii din bd. Mircea cel Bătrîn. Actualmente muncitorii execută lucrări de aşternere a pietrişului şi amenajare a spaţiilor verzi în perimetrul str. I. Vieru – I. Dumeniuc. La final ultimul segment al aleii va fi asfaltat, iar pista pentru biciclişti va fi vopsită, vor fi instalate bănci şi coşuri pentru gunoi.

„ Pe terenul din bd. Mircea cel Bătrân 26/4, chiar in curtea mai multor case, unde anterior era amplasată o pzzzarcare particulară, sunt în toi lucrările de amenajare, ce presupune, aleii, terenuri de joacă, meselor de tenis şi a locurilor de parcare.

În cadrul proiectului ,,Curtea confortabilă” este amenajată curtea de bloc din str. I. Vieru 3/2 şi 5/3. Actualmente sunt montate bordurile, iar carosabilul este pregătit pentru asfaltare. În zonă vor fi create 300 m2 de locuri de parcare.

În proces de reabilitare mai sunt şi alte curţi de blocuri, accese către instituţii de învăţământ şi trotuare”, a declarat acesta.

Edilul spune că în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, au loc lucrări de renovare și eficientizare din punct de vedere energetic a Grădiniţei nr. 225. Au fost finalizate lucrările de amenajare şi iluminare a inscripţiei ,,Chişinău” de la intrarea în oraş din str. Vadul lui Vodă.

În acest an preconizăm să implementăm în sectorul Ciocana şi alte proiecte frumoase:

Pe bd. Mircea cel Bătrân 2 se propune amenajarea unui scuar şi locuri de parcare, instalarea mobilierului urban şi jardiniere stradale cu flori.

Intenţionăm să reabilităm pe etape trotuarul din bd. Mircea cel Bătrân, cu locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat”, a precizat primarul.

Ceban afirmă că este gata proiectul ce presupune reabilitarea scărilor de acces către Liceul Teoretic „Grigore Vieru”.

La fel, în preajmă urmează a fi amenajată o alee a şcolarilor care se întinde pe 1 km şi face legătura dintre liceu şi alte 4 instituții de învăţământ. Aleea se propune a fi iluminată şi dotată cu mobilier urban. Totodată, scuarul adiacent va fi amenajat şi vor fi create locuri de parcare. Actualmente suntem în aşteptarea hărţii topografice a teritoriului.

„Urmează să anunţăm licitaţia pentru lucrările de amenajare a unei alei a şcolarilor în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân, în preajma Liceului Teoretic „Constantin Negruzzi” şi a grădiniţei de copii Nr. 188.
Pe str. M. Sadoveanu, porţiunea de la str. P. Zadnipru la str. I. Vieru ne propunem să reabilităm trotuarul, să amenajăm pista pentru biciclişti, mobilier urban, locuri de parcare. Aleea urmează a fi iluminată.

Este elaborată schiţa de proiect pentru lucrările de amenajare, pe etape, a locurilor de parcare pe str. Ginta Latină, iniţial pe porţiunea de 3 km de la str. P. Zadnipru la str. I. Dumeniuc.

Lansăm repetat licitaţia pentru lucrările de reconstrucţie a izvorului ,,Grigore Vieru” din Pădurea-parc ,,Rîşcani”.

„Urmează amenajarea scuarului ,,Profesor Ion Dumeniuc” din adiacentul Pădurii-parc ,,Rîşcani”.
Va fi amenajat un scuar pe str. Ciocana 12, din adiacentul str. M. Drăgan. Acolo vor fi amenajate locuri de parcare, teren de fitness mese de şah, vor fi amenajate alei pietonale şi instalat mobilier urban. Orașul poate și trebuie să se schimbe”, a conchis acesta.

pentru_md