Ceban: Epopeea Hotelului Național este o fumigenă. Propun ca Hotelul Național să-l includeți în registrul monumentelor ocrotite de stat. Să fie clădirea naționalizată și reabilitată

ion_ceban_hotel

Epopeea Hotelului Național este o fumigenă, care are ca scop sustragerea opiniei publice de la scumpirile care au loc în fiecare zi și de la prostiile pe care le îndrugă unii oficiali de la guvernare. Cel puțin asta a spus primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

„Unul dintre cei care conduc țara azi, vicepreședinte de parlament, vinde a doua mașină ca să economisească pe timpurile bune, doamna din fruntea Guvernului, explică că inflația a crescut deoarece suntem înconjurați de Ucraineni, alt deputat vine în Primăria Chișinău să organizeze conferințe, probabil pentru a economisi pe rezervarea unei săli de conferințe sau nu organizează conferințe la sediul PAS deoarece alt ministru care a negociat prețul la gaz ne-a spus public să schimbăm becurile în case ca să facem economii. Alt șef de Legislativ merge cu 10 bodyguarzi.

Și acestea sunt doar ultimele perle, la toți le trebuie lecții de economie, istorie, geografie și cultură generală deoarece a început să li se îngroașe obrazul tot mai tare. În curând vom urmări și cum s-au găsit niște țapi ispășitori în toată Guvernarea asta. Trebuie odată și odată să fie niște remanieri de cadre, dacă după un an de zile nu au reușit să facă nimic, vor găsi pe cineva de vină acolo la ei”, a declarat Ceban.

Cât ține de Hotelul Național, Ceban spune că această clădire a devenit un joc în mâinile celor care tare își doresc să compromită măcar cumva Primăria Chișinău.

„Iată ne-am pomenit cu Hotelul Național se îngrădește cu un gard improvizat din material, plus mai este închis drumul public când nu era permisiune de la Primărie. Culmea este că poliția prezentă la fața locului nu întreprindea nimic, când trebuiau să intervină îndată, deoarece autorizație pentru închiderea drumului nu exista de la Primărie. Iar explicația era că gardul se instalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire. Adică acea pânză, era scut și nu putea intra nimeni. De fapt s-a vrut intervenția de demolare și de învinuire a primăriei în toate, intenționat, cum și sub ce formă erau toți prezenți și nimic nu făcea nimeni, tare straniu.

Într-un final Primăria a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național.Și acum foarte atent, am o întrebare către Guvern care are atâta grijă în ultima perioadă? Așa cum ați făcut cu clădirea Procuraturii, Clădirea Maternității sau a Stadionului Republican. Propun ca Hotelul Național să-l includeți în registrul monumentelor ocrotite de stat. Să fie clădirea naționalizată și reabilitată de către stat în baza unui concurs. Dacă ați putut în cazul Stadionului Republican, veți putea și aici. Un pic nu v-a mers scenariul pe care l-ați pus la cale”, a conchis Ceban.

Amintim că Primăria Chișinău a retras autorizația de demolare a Hotelului Național.

Logo_MAN_CEBAN